Royal canin Chihuahua

In dit blog alles over het beste voer voor de Chihuahua, van Royal Canin. Chihuahua’s zijn een van de kleinste hondenrassen die er zijn, maar ze hebben een grote persoonlijkheid. En al die persoonlijkheid heeft voeding en energie nodig, dus hoewel hij niet veel voedsel nodig heeft, heeft hij voedsel van goede kwaliteit nodig dat hem gezond en gelukkig zal houden, zodat hij de kroon voor de beste hondendiva kan blijven dragen. Omdat de Chihuahua zo klein is, kan het geringste gif of het verkeerde ingrediënt een enorme impact hebben op zijn kleine lichaam, dus het is belangrijk om brokjes van hoge kwaliteit te kopen van een gerenommeerd merk dat beproefd en getest is. De markt voor hondenvoeding is op zijn zachtst gezegd een beetje verwarrend, en met alle mooiklinkende labels en termen en lange lijsten met onduidelijk klinkende vitamines en antioxidanten, kan het zelfs een beetje overweldigend zijn voor degenen die het weten. Veel baasjes van chihuahua’s kiezen voor royal canin voer. 

Voedingsstoffen Chihuahua-puppy’s

Puppy’s moeten, net als pasgeboren baby’s, veel groeien en daarvoor zijn veel voedingsstoffen en calorieën nodig zoals in de chihuahua voeding van royal canin. Daarom moet je je houden aan een specifieke formule voor puppy’s, omdat deze alle voedingsstoffen en groeigoedheid bevat die voeding voor volwassenen niet heeft. De formule voor Chihuahua-puppy’s moet streven naar 28% tot 30% eiwit en 17% en 20% vet, met meer calorieën per kopje dan volwassen voedsel. Chihuahua-puppy’s moeten ongeveer 50 calorieën voedsel krijgen voor elke kilo die ze per dag wegen. De meeste verpakkingen van droge brokjes zullen de hoeveelheid voedsel aanbevelen die ze moeten geven in de stadia van hun groeiende puppytijd. Royal canin brokjes boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten zijn ook gunstig voor je puppy Chihuahua, omdat dit hem fit en zo gezond mogelijk houdt en ervoor zorgt dat hij klaar is om aan zijn puppyreis te beginnen!

royal canin chihuahua

Voedingsstoffen volwassen chihuahua’s

Een volwassen chihuahua van gemiddelde grootte zal tussen de 35 en 40 calorieën royal canin consumeren voor elke kilo die ze wegen, per dag, wat iets minder is dan de caloriebehoefte van een puppy. Net als de verpakking van puppyvoeding, zullen de meeste merken precies aangeven hoeveel brokjes er nodig zijn, aangezien het per merk enigszins kan verschillen, afhankelijk van hoeveel calorieën er per kopje zijn. Volwassen Chihuahua-formule moet streven naar 25% tot 30% eiwit, wat niet significant verschilt van puppy-formule. Er is echter een aanzienlijk verschil in het vet- en caloriegehalte, aangezien hij in dit stadium nu volgroeid is en niet zoveel nodig heeft, dus hier zou je moeten zoeken naar een lager vetgehalte van 13% tot 15%. Om deze reden is het belangrijk om de chihuahua van de vette puppy-formule af te bouwen en over te gaan op de volwassen formule van royal canin, anders zal hij zich heel snel op de kilo’s gaan opstapelen.

chihuahua royal canin

Voedingsstoffen Senior Chihuahua’s

Veel hondenbezitters onderschatten de kracht van goede voeding en realiseren zich niet dat brokjes van slechte kwaliteit hun geliefde huisdier echt veel schade kunnen berokkenen, dus het is echt belangrijk dat je jouw chihuahua het allerbeste geeft zoals royal canin. Dit geldt met name voor oudere honden, aangezien honden verschillende voedingsbehoeften hebben naarmate ze ouder worden. Naarmate je chihuahua ouder wordt, wil je ervoor zorgen dat je zijn gewicht in de gaten houdt. Oudere chihuahua’s staan ​​erom bekend dat ze te veel eten en meer sedentair worden. Hoewel hun gewrichten en heupen niet zo vatbaar zijn voor verwondingen als grotere rassen, is het toch goed om ervoor te zorgen dat het Royal canin voedsel dat je jouw senior geeft, glucosamine en extra antioxidanten bevat om jouw bejaarde chihuahua gezond te houden.