Chihuahua bench

Op zoek naar de beste bench voor je Chihuahua? Het kan een uitdaging zijn om een perfect formaat hondenbench te vinden voor je kleine pup. Sterker nog, veel hondenbezitters houden helemaal niet van het idee om hun geliefde vrienden in een bench te stoppen. Maar als je eenmaal bent begonnen met het trainen van kratten, zul je je realiseren hoe nuttig ze werkelijk zijn. Voor training, voor een goede nachtrust voor jouw chihuahua en gemoedsrust voor jou, er zijn veel redenen waarom je chihuahua een bench nodig heeft in zijn leven. Maar voordat je een bench koopt, moet je erachter komen wat jouw budget is, welk type je nodig heeft en welke maat je voor jouw pup nodig heeft. Er zijn ook veel verschillende fabrikanten en modellen van honden benches om uit te kiezen voor jouw chihuahua, waardoor het nog verwarrender wordt.

Te kleine chihuahua bench

Een bench is te klein als jouw chihuahua niet in staat is om volledig op te staan, zijn hoofd op te tillen naar een normale staande positie, zich om te draaien of comfortabel te gaan liggen. Als je een bench koopt voordat de hond volgroeid is, kan het moeilijk zijn om te voorspellen wat haar volwassen grootte zal zijn, en kan je eindigen met een bench die te klein is. Dit voorkomt dat ze zich op haar gemak voelt en kan gedragsproblemen veroorzaken, zoals kauwen, blaffen of janken. Als je een bench koopt bij een gerenommeerde dierenwinkel of krattenleverancier, kan je de maataanwijzingen voor een chihuahua volgen. Een bench die te groot is voor de de hond is minder effectief voor training, omdat jouw chihuahua waarschijnlijk in een hoek zal gaan plassen en haar tijd zal doorbrengen in een ander deel van de bench.

chihuahua bench

Bench doel chihuahua

Vraag jezelf eerst af waar deze chihuahua bench voor is? Deze reden bepaalt welk type je kiest. Als het een plek is waar hij kan slapen en rusten, kun je een eenvoudige bedrade bench kiezen. Of je kiest voor een stijlvollere meubelkrat die functioneert als bench, maar meer op meubels lijkt. Als het voor op reis is, wil je een chihuahua bench met zachte zijkanten kiezen die draagbaar en gemakkelijk te dragen is. De perfecte bench voor een auto zal idealiter een crashtest ondergaan. Als je vaak met jouw hond vliegt, moet je op zoek naar een door de luchtvaartmaatschappij goedgekeurde reismand of kennel, die andere eisen stelt dan een standaard chihuahua bench.

Bench constructie

De meeste chihuahua’s zijn geen grote honden. Dit betekent dat jouw chihuahua pup waarschijnlijk geen supersterke bench nodig heeft in vergelijking met de bench die je voor een Duitse herder zou kopen. Maar dit betekent evenmin dat je genoegen kunt nemen met een slecht ontworpen en goedkoop geconstrueerde kist. Chihuahua’s zijn pittig en als hij beseft dat hij eruit kan, zal hij dat waarschijnlijk ook doen. Je hebt dus een kist van hoge kwaliteit nodig die hem veilig houdt en slecht gedrag voorkomt. Als je op zoek bent naar een metalen chihuahua krat, zoek dan naar een stevige en robuuste bench die zichzelf omschrijft als ‘heavy-duty’. De meeste kratten hebben clips die op hun plaats schuiven. Metalen kratten zijn meestal inklapbaar, wat betekent dat je ze kunt vervoeren. Veel chihuahua benches worden ook geleverd met een verwijderbare bak. Waardoor het comfortabeler is om op te liggen in vergelijking met draad en gemakkelijk schoon te maken is.

Bekijk hier de bestverkochte benches voor chihuahua’s op Bol.com.