Chihuahua riem

Heb je een riem nodig voor jouw chihuahua? Chihuahua’s zijn kleine hondjes met grote persoonlijkheden. Het zijn niet alleen prachtige gezelschapsdieren, maar ze houden er ook van om zich te verkleden. Van halsband tot riem en alles daartussenin, jouw Chihuahua verdient het om er op zijn best uit te zien telkens als je het huis verlaat. Het kiezen van een riem voor een Chihuahua kan een moeilijke beslissing zijn. Je moet iets kort, maar duurzaam en gemakkelijk aan je tuigje te klikken zijn. Zou het niet leuk zijn als de kleuren bij elkaar passen? We hebben online reviews doorgespit om je een selectie te geven van de beste Chihuahua riemen, of je nu een reflecterende, intrekbare of voor twee personen geschikte riem nodig heeft.

Verschillende soorten chihuahua riemen

De standaard chihuahua riem is waarschijnlijk waar je aan denkt als je je een riem voorstelt. Ze zijn een stevig of gevlochten stuk materiaal (meestal nylon) en komen in lengtes variërend van 1 tot 3 meter. Standaard riemen zijn ook beschikbaar in reflecterend materiaal, wat perfect is voor bezitters die ’s nachts of in de vroege ochtend wandelen. Intrekbare riemen zijn een van de meest controversiële onderdelen van de riem wereld.  Hoewel ze populair zijn bij veel bezitters, waarschuwen deskundigen ervoor vanwege de beperkte controle die ze u geven over jouw chihuahua. Intrekbare riemen brengen ook enkele potentiële gevaren met zich mee, zoals touwverbranding als je de riem vastpakt terwijl uw chihuahua probeert weg te rennen. Intrekbare riemen bieden niet veel controle over jouw hond. Daarom zijn intrekbare riemen het beste voor chihuahua’s die zich goed gedragen aan de lijn, en eigenaars die hun hond graag meer ruimte geven.

chihuahua riem

Materialen voor hondenriemen

Hoewel het mogelijk is om riemen te vinden van rubber (niet aanbevolen) en katoen, zijn de meest voorkomende materialen voor riemen die je tegenwoordig op de chihuahua markt vindt gemaakt van de materialen nylon, leer en ketting. Welke geschikt is voor je hangt af van jezelf en jouw budget. Nylon is het populairste materiaal voor riemen omdat het goedkoop en duurzaam is. Nylon is ideaal voor klimaten of omgevingen die vaak resulteren in een natte leiband (hoewel u het tussen twee gebruiksmomenten volledig wilt laten drogen). Omdat het een kunstmatige vezel is, is nylon verkrijgbaar in zowat alle kleuren en patronen. Er zijn veel opties op bijvoorbeeld bol.com, en ze zijn overal verkrijgbaar, dus je hoeft je waarschijnlijk geen zorgen te maken over speciale bestellingen of uitgebreid zoeken om te vinden wat je wilt. De belangrijkste nadelen van nylon chihuahua hondenriemen zijn dat het niet moeilijk is voor een hond om erop te kauwen. Als jouw chihuahua de neiging heeft om te trekken kan de riem tegen jouw huid wrijven na verloop van tijd een wrijvingsbrandwond veroorzaken.

Leer en kettingen

Lederen riemen voor chihuahua’s zijn van hoge kwaliteit en zeer duurzaam, maar moeten wellicht behandeld worden met een leerbehandelingsmiddel om hun kwaliteit te behouden. Leer geeft van nature mee en is het meest comfortabel omdat het na verloop van tijd zachter wordt voor jouw hand. Hoewel ze niet bestand zijn tegen kauwen, blijven ze goed zitten. Als je in het verleden problemen hebt gehad met nylon of bereid bent om meer te investeren in een leiband die lang meegaat, kan leer het juiste materiaal voor je zijn. Kettingen zijn ideaal voor honden die andere materialen doorkauwen. Omdat ze van metaal zijn, kunnen deze chihuahua riemen zwaar zijn. Voor een groter of sterker ras kan deze zwaardere chihuahua riem geschikt zijn. Bij gebruik met een kleine puppy. Wil je een dunne ketting die zo licht mogelijk, dan upgraden naar een zwaardere riem als jouw chihuahua groeit.

riem chihuahua

De juiste chihuahua riem lengte kiezen

Anderhalve meter is de meest voorkomende lengte voor chihuahua riemen en is ideaal voor wandelingen in buurten of minder drukke gebieden. Een riem van anderhalve geeft jouw beestje de ruimte om te verkennen, zonder zoveel speling te laten dat de riem over de grond sleept of rond de poten van uw hond of uzelf verstrikt raakt. Voor gebieden met veel verkeer, zoals een drukke straat, is de 1 meter riem ideaal. Deze lengte riem voorkomt dat jouw chihuahua anderen in de weg loopt of verstrikt raakt rond palen en lantaarnpalen. Deze maat kan ook nuttig zijn in situaties waarin uw hond zich gedwongen voelt om af te dwalen voordat hij getraind is om aan uw zijde te blijven. Als je op zoek bent naar een langere riem voor trainingsdoeleinden, kunt u een riem van 2 tot 3 meter proberen. Met deze lengte riem kan je jouw chihuahua onder controle houden, maar is er ook meer afstand tussen jullie beiden.

Bekijk hier de bestverkochte chihuahua riemen op Bol.com.