Chihuahua jasje

Chihuahua’s zijn niet gewend om een jasje te dragen. Ze kunnen hierdoor gestresst worden omdat ze zich beperkt voelen in hun lichaamsbewegingen. Als ze zoals gewoonlijk proberen te bewegen, voelen ze dat er iets niet klopt. Wees niet verbaasd als je chihuahua als een gek rent en probeert zijn of haar jasje uit te trekken! Probeer altijd functionele hondenkleding te gebruiken die er goed uitziet en comfortabel zit. Functioneel bevat softshell, hoogwaardig fleece en hybride materiaal. Jasjes voor Chihuahua’s zijn overal verkrijgbaar en worden vervaardigd door goede merken. De meeste dierenwinkels en -merken hebben Chihuahua-kleding. Koop een jasje online door jouw chihuahua op te meten met een meetlint en vervolgens maatreferenties op de website te bekijken. Ook kan je natuurlijk langsgaan bij een fysieke winkel.

Waarom een jas voor jouw Chihuahua?

Gebruik een chihuahua regenjas of een weer bestendig jack als het miezert, regent of sneeuwt. Passende kleding in barre weersomstandigheden helpt jouw ​​Chihuahua te beschermen tegen onderkoeling. Onderkoeling is een term die wordt gebruikt om het overmatige warmteverlies te beschrijven als gevolg van blootstelling aan een lage omgevingstemperatuur. Houd er rekening mee dat jonge chihuahua’s, zieke chihuahua’s en oude chihuahua’s onderkoeld raken als ze hun lichaamstemperatuur niet kunnen reguleren. Voor deze chihuahua’s is een jas een must have item.

chihuahua jas

Hoe je jouw chihuahua een jas kunt laten dragen

Het aantrekken van een jasje voor je kleine chihuahua is vergelijkbaar met het aantrekken van een harnas of riem. Je hebt geduld en veel aandacht nodig. Zorg ervoor dat uw hond blij is en comfortabel kleding draagt. Hier zijn enkele tips om in gedachten te houden bij het aankleden van je chihuahua.

Begin jong

Als je een chihuahua-puppy hebt, zorg er dan voor dat ze gewend raken aan het dragen van jasjes als ze jong zijn. Staert hiermee als ze nog maar drie weken oud zijn. Hoe jonger je ze laat wennen aan het dragen van een jasje, hoe beter het voor je is, want je chihuahua zal zich eraan aanpassen. Als je een oudere chihuahua probeert over te halen om een jas te dragen, is het niet zo dat het helemaal niet kan. Het kost misschien wat meer tijd en nog een paar traktaties.

Laat je chihuahua korte tijd jasjes dragen

Dwing je chihuahua niet om heel lang jasjes te dragen. Begin met ongeveer 30 minuten tot hooguit een uur in plaats van de hele dag. Als je chihuahua niet blij is met lange uren, is zelfs een kleinere hoeveelheid tijd voldoende. Vergeet niet dat de meeste chihuahua’s niet graag kleding dragen. Niets is ongemakkelijker dan het dragen van krassende, jeukende en strakke jasjes. Tegelijkertijd mag het jasje niet te groot zijn dat het de dagelijkse activiteiten in de weg staat. Als je een chihuahua passende kleren aantrekt, zullen ze het niet leuk vinden en het zal een slecht idee zijn. Verwijder labels uit de jasjes die een probleem kunnen zijn en vermijd extra volle of omvangrijke items totdat jouw chihuahua gewend is aan het dragen.

jasje chihuahua

Geef je chihuahua iets lekkers

Positieve associatie met chihuahua jasjes en kleding in het algemeen helpt om zelfvertrouwen op te bouwen. Jouw chihuahua zal uiteindelijk met je samenwerken. Dat kan een wandeling zijn, of buiten spelen, of je hond wat lekkers geven. Heb altijd plezier met je hond en vergeet niet om geduldig en vriendelijk te zijn met jouw chihuahua te laten wennen aan een jasje. Het heeft geen zin om boos te worden op jouw chihuahua wanneer je hond niet goed luistert en het chihuahua jasje niet aan wil, dit zorgt alleen maar voor problemen.