Chihuahua voerbak

Of je nu van plan bent een Chihuahua puppy mee naar huis te nemen of jouw Chihuahua al jaren hebt, het uitzoeken van een voerbak lijkt op het eerste gezicht een van de eenvoudigste taken. De bakjes waaruit jouw Chihuahua eet en drinkt, hebben echter nogal wat gevolgen. Als de schaal een verkeerd formaat heeft, zal het voor een Chihuahua moeilijk zijn om bij al zijn eten te komen. Bovendien, als de schaal te diep is, kan het voorhoofd op de tegenoverliggende rand slaan, wat het eten belemmert. Dit is een klein ras dat niet zoveel calorieën per dag nodig heeft om in leven te blijven. En veel eigenaren zijn verbaasd over hoe weinig een Chihuahua hoeft te eten; als de voerbak voor de chihuahua echter te groot is, kan dit een vertekend beeld geven van hoeveel de pup of hond eet. Sommige pups en honden zijn opvallend kieskeurig als het gaat om de hoogte van de voerbak. Daarom kan de overstap van een voerbak op vloerhoogte naar een verhoogde voerbak net de truc zijn om een kieskeurige Chihuahua aan te moedigen wat meer te eten. Als een hond zich op zijn gemak voelt bij zijn eetplek, is hij eerder geneigd te blijven eten. 

Waarom materiaal belangrijk is voor de voerbak

Blijf uit de buurt van plastic chihuahua voerbakken en kies voor roestvrij staal; keramiek is ook een alternatief. Plastic kommen zijn het goedkoopst in aanschaf, gemakkelijk mee te nemen als je onderweg bent en lijken gemakkelijk te wassen; er zijn echter zeer negatieve gevolgen aan het gebruik van plastic (zelfs als het BPA-vrij is en als ‘niet-lekkend’ plastic wordt verkocht. Er zijn hoofdoorzaken van traanverkleuring en plastic kommetjes zijn er daar één van. Hoewel je enkele remedies moet volgen om een Chihuahua van traanvlekken te ontdoen, is het weggooien van plastic kommen een belangrijke stap. Als je een volwassen Chihuahua ziet met een bruin met roze of zwart met roze neus, is de kans groot dat hij kleur heeft verloren door het eten en drinken uit plastic bakjes. Plastic krast heel gemakkelijk door de scherpe tanden en nagels van een hond. Gloednieuwe chihuahua voerbakken kunnen binnen enkele dagen vlekken vertonen. Dit soort krassen zijn het soort plekken waar bacteriën kunnen groeien. En elk nieuw gebruik van de kom zorgt voor meer krassen en deuken. Het is een constante strijd om de chihuahua voerbak schoon en hygiënisch genoeg te houden om uit te eten. 

voerbak chihuahua

Roestvrij stalen voerbak

Roestvrijstalen chihuahua voerbakken daarentegen kunnen tegen een stootje en zijn bestand tegen krassen. Bacteriën vormen zich niet op staal zoals op plastic.  Inferieure plastic schalen bieden geen temperatuurregeling. Roestvrij staal doet echter twee dingen: Het helpt om het water koel te houden, als je tenminste koud water toevoegt, en als u het voer van jouw Chihuahua opwarmt (dit is een methode om kieskeurige eters te helpen), helpt het om het voer warm te houden. Zelfs met een antislip achterkant glijden lichtgewicht chihuahua voerbakken over de vloer. Een roestvrijstalen voerbak van goede kwaliteit heeft echter wat meer gewicht, en blijft samen met de antisliplaag beter op zijn plaats. Alleen al dit element kan een hond helpen zich prettiger te voelen bij het eten van zijn maaltijden. Als jij eenmaal een voerbak wilt kopen voor jouw chihuahua die jarenlang meegaat, dan is roestvrij staal van hoge kwaliteit de beste keuze. Het heeft geen zin een paar euro te besparen om het artikel vervolgens elke 6 tot 12 maanden opnieuw te moeten kopen. 

Verhoogde voerbak voor Chihuahua

Chihuahua’s die van verhoogde voerbakken houden, zijn over het algemeen diegenen die graag uit de hand van hun eigenaar eten. Of die een eetruimte delen met een kat of die zich ongemakkelijk voelen als ze zich bukken om uit een verdiepte voerbak te eten. Als jij niet zeker weet wat jouw Chihuahua het lekkerst vindt, kan je zijn bak op vloerniveau op een stevig verhoogd voorwerp zetten (schoenendoos of iets anders) om te zien hoe hij reageert. Wel moet worden opgemerkt dat sommige van de beste verhoogde chihuahua voerbak opties in hoogte verstelbaar zijn. Dit betekent dat je ze perfect op jouw Chihuahua kunt afstemmen. 

Bekijk hier de bestverkochte voerbakken voor Chihuahua’s op Bol.com.