Chihuahua kleding

Chihuahua’s hebben kleding nodig, vooral als het koud is. Hun kleine formaat, dunne vacht en huid zijn geen partij voor het koude weer. Ze verliezen gemakkelijk lichaamswarmte waardoor ze gaan rillen of trillen. Het dragen van kleding helpt ze warm te blijven. Sommige chihuahua’s dragen graag kleding, maar anderen niet. Chihuahua’s hebben een hekel aan kleding als deze te strak of oncomfortabel zit. Sommige chihuahua’s kunnen worden geleerd om graag kleding te dragen. Ze zouden kunnen wennen aan het dragen van kleding als ze jong begonnen. Met hun kleine lijfjes en dunne huid krijgen chihuahua’s het snel koud. Chihuahua’s zijn ’s werelds kleinste hondenras. Ze wegen slechts 2,7 kilogram volgens de Kennel Club. Het is geen wonder dat ze zo gemakkelijk rillen in vergelijking met grotere rassen. Ze hebben dus alle hulp nodig die ze kunnen krijgen om warm te blijven. Inclusief het dragen van kleren. Kleding helpt je Chihuahua om lichaamswarmte vast te houden.

Kleding houdt chihuahua’s droog

Om warm te blijven, moeten chihuahua’s droog blijven. Een weerbestendige jas of regenjas is een enorme hulp. Het beschermt je Chihuahua als het sneeuwt, miezert of regent. Dit soort kleding helpt je chihuahua ook te beschermen tegen onderkoeling. Onderkoeling is overmatig warmteverlies. Dat komt door blootstelling aan lage omgevingstemperaturen. Jonge, oude en zieke honden lopen meer kans op onderkoeling. Ze zijn niet in staat hun lichaamstemperatuur volledig te reguleren. Hierdoor hebben deze chihuahua’s sowieso diverse kledingstukken nodig.

chihuahua kleding

Kleding beschermt tegen zonnebrand

Chihuahua’s gedijen in warmere klimaten en in Nederland is het een stuk kouder, hierdoor is kleding, vooral in de winter verstandig. Brengt je Chihuahua graag tijd buitenshuis door? Kleding beschermt ze niet alleen als het winter is. Langdurige blootstelling aan de zon kan hun huid verbranden. Erger nog, het kan hun risico op huidkanker verhogen. Kleding dient als een barrière tussen je Chihuahua en hun omgeving. Ze hebben minder kans op contactdermatitis. Kleding beschermt je Chihuahua tegen insecten. Daarnaast is je Chi beter beschermd tegen insecten. Je hondje wordt dagelijks blootgesteld aan veel ongedierte. De gebruikelijke vlooien en teken, muggen, mieren en bijen. Kleding voor jouw chihuahua is een extra bescherming hiertegen.

Schoenen

Schoenen beschermen de pootjes van je Chihuahua. Laarzen en schoenen zijn niet alleen voor fashion statements. Ze zijn ook voor bescherming. Tijdens het lopen worden ze blootgesteld aan scherpe rotsen, stokken, grind en meer. In de zomer zijn de trottoirs heet. In de winter is het trottoir bedekt met ijs en chemicaliën die het ijs doen smelten. Deze chemicaliën zijn gevaarlijk als je Chihuahua ze binnenkrijgt. Wel een advies. Laat je Chihuahua naast het wennen aan kleding, ook wennen aan het dragen van schoenen.

Bekijk hier de bestverkochte kleding voor Chihuahua’s op Bol.com.