Chihuahua T-shirt

Het valt niet te ontkennen dat chihuahua’s er schattig uitzien als ze kleding dragen. Er zijn echter nog andere redenen waarom je jouw chihuahua zou moeten aankleden met bijvoorbeeld een chihuahua t-shirt, trui of jasje. Door je chihuahua in kleding te kleden, trek je de aandacht in het openbaar, wat helpt om je pup te socialiseren en later gedragsproblemen zoals agressie te voorkomen. Een chihuahua t-shirt heeft dus meerdere functies.

Een T-shirt Beschermt jouw chihuahua tegen insecten

Van vlooien en teken tot muggen en mieren, chihuahua’s worden vaak blootgesteld aan een verscheidenheid aan ongedierte. Sommige van deze plagen zijn niets meer dan hinderlijk, maar andere kunnen ernstige en mogelijk dodelijke infectieziekten overbrengen. Een chihuahua t-shirt of trui kan je harige viervoeter beschermen tegen veelvoorkomend ongedierte zoals deze.  

chihuahua t-shirt

Een t-shirt Beschermt jouw chihuahua tegen kou en regen

Als ’s werelds kleinste hondenras tolereren chihuahua’s geen koude klimaten en ook geen grotere rassen. Wanneer een chihuahua wordt blootgesteld aan temperaturen onder het vriespunt, kan zijn lichaamstemperatuur tot gevaarlijk lage niveaus dalen, een aandoening die bekend staat als onderkoeling. Een warm t-shirt of trui beschermt tegen onderkoeling door de snelheid waarmee jouw chihuahua warmte verliest te vertragen. Een regenjas of standaard jas houdt jouw chihuahua droog bij sneeuw- of regenweer en beschermt zo tegen onderkoeling. Een t-shirt is zeker in de winter aan te raden voor jouw chihuahua.

Een t-shirt beschermt jouw chihuahua tegen zonnebrand en allergie

Langdurige blootstelling aan de hete middagzon kan de huid van een chihuahua verbranden, waardoor het risico op huidkanker toeneemt. Je kunt je Chihuahua echter tegen zonnebrand beschermen door hem een t-shirt aan te trekken. Je kunt de poten van je hondje beschermen tegen scherpe rotsen, grind, gebroken stokken, ijs en puin met “pootslijtage”. Kleding kan jouw chihuahua beschermen tegen huidallergieën (contactdermatitis), een aandoening waaraan ongeveer 15% van alle honden lijdt. Door een barrière te creëren door bijvoorbeeld een chihuahua t-shirt tussen de huid van jouw hond en de omgeving, zullen allergenen zoals pollen, schimmels en sporenchemicaliën hem niet zo gemakkelijk bereiken.

t-shirt chihuahua

Welke kleding?

Nu je een beetje weet waarom je chihuahua een t-shirt nodig heeft, vraag je je misschien af welke kleding je moet kiezen. Van grafische shirts en pluizige truien tot ’tutu’s’ in ballerinastijl en grappige kostuums, de mogelijkheden zijn eindeloos. Maar met zoveel opties, hoe weet je welke geschikt is voor je dierbare Chihuahua? Om welke reden koop je Chihuahua-kleding? Als je je Chihuahua het hele winterseizoen warm wilt houden, zal een trui of een dik t-shirt kopen misschien werken. Aan de andere kant is een lichtgewicht t-shirt aan te raden voor de late lente- en zomermaanden. Als je je chihuahua wilt beschermen tegen vlooien of huidallergieën, kies dan een kledingstuk dat het grootste deel van zijn huid bedekt zoals een lange mouwen chihuahua t-shirt.