Chihuahua halsband

Het lijkt in eerste instantie misschien een vreemde vraag, maar er is reden om na te denken over de vraag of jouw Chihuahua een halsband moet dragen. Zo klein en kwetsbaar als ze zijn, lijkt het soms alsof zelfs de wind ze pijn kan doen. Toch heeft dit felle ras keer op keer laten zien dat klein sterk kan zijn. Veel nieuwe chi-eigenaren googelen op moet een chihuahua een halsband dragen vanwege de gecombineerde kleine omvang en machtige kracht van hun hond – er is niet veel trekkracht nodig voordat het hijgen en hoesten begint. Ongeacht het ras van jouw hond, kan dit als eigenaar pijnlijk zijn om te zien. Daarom is het belangrijk om bij het kopen van een Chihuahua halsband en rekening te houden met veiligheidstips en ras adviezen.

Chihuahua halsband verwondingen

Kleine honden zoals chihuahua’s zijn door hun kleine formaat gevoeliger voor verwondingen aan hun nek en luchtpijp door bijvoorbeeld een halsband. Hoewel het niet vaak voorkomt, is het voor een kleine hond mogelijk om een aantal organen en zelfs ledematen te verwonden. Dit kan door simpelweg te hard te trekken aan een riem die aan hun halsband is bevestigd. Aangezien halsbanden boven op de schildklier in de nek van de chihuahua zitten, zijn chronische druk en ontsteking van de schildklier een risico. Hetzelfde geldt voor zenuwschade, die kan resulteren in een reeks symptomen van gevoelloosheid en tintelingen tot het verlies van bewegingen van ledematen. Het meest verontrustende halsbandletsel is waarschijnlijk een ingeklapte luchtpijp, waar Chihuahua’s een groter risico op lopen, gezien de geringe omvang van hun luchtpijp. Kies dus altijd voor een geschikte en passende halsband voor jouw Chihuahua.

chihuahua halsband

Moet een Chihuahua een halsband dragen?

Ondanks de bezorgdheid over verwondingen als gevolg van de kleine omvang van de Chihuahua, is het aanlijnen en een chihuahua riem + halsband voor jouw hond essentieel voor haar veiligheid. Het is gemakkelijk voor een kleine hond om te verdwalen of zich te laten meeslepen door afleiding, dus of je nu samen door een drukke plaats navigeert of gewoon gaat wandelen, ze moet aangelijnd zijn. Jouw pup in bedwang houden maakt jouw leven ook veel gemakkelijker. Een ander punt van zorg voor zulke kleine honden als Chihuahua’s is de halsband, omdat zelfs lichte halsbanden de vacht, de huid en zelfs de luchtpijp van uw Chi kunnen beschadigen. Toch kunnen halsbanden een voordeel hebben als ze zorgvuldig worden gekozen en niet 24/7 of in gevaarlijke situaties (zoals in een bench) worden gedragen. Als jouw Chihuahua niet gechipt is, moet hij een halsband en identificatieplaatjes dragen, vooral als hij in een park speelt of openbare plaatsen bezoekt.

Verwondingen bij jouw chihuahua voorkomen

Gelukkig zal één gemakkelijk te vinden enaccessoire alles veranderen voor jouw kleine hond. Dit item zal verwondingen bij jouw chihuahua voorkomen die door een halsband en riem kunnen voorkomen. Dit item is een harnas riem om te dragen tijdens het wandelen. Hoewel een harnas, net als elk nieuw kledingstuk, even wennen is, zal jouw hond het uiteindelijk onder de knie krijgen, en worden jouw wandelingen een fluitje van een cent. Omdat Chihuahua’s eerder trekken aan de lijn, zal het dragen van een tuigje minder druk uitoefenen op hun nek en meer druk op hun lichaam, wat hen geen pijn zal doen. Als je de riem rechtstreeks aan het harnas vastmaakt en niet aan de halsband van de Chihuahua, heb je meer controle over hen en hun bewegingen. Het is ook veel moeilijker om uit een harnas te glippen dan uit een losse chihuahua halsband.

Bekijk hier de bestverkochte chihuahua halsbanden op Bol.com.