Chihuahua brokken

Je wilt goed nadenken over wat je jouw chihuahua voor brokken te eten geeft. Dit ras is erg gevoelig voor wat ze krijgen, hoe vaak ze eten en op welke manier hun voedsel wordt aangeboden. Het voedsel dat je voor jouw chihuahua kiest voor zowel maaltijden als tussendoortjes, heeft in feite rechtstreeks invloed op de gezondheidstoestand van jouw puppy of hond, zowel nu als in de toekomst. Met een zeer lage tolerantie voor chemicaliën (kunstmatige kleurstoffen en conserveermiddelen) en een behoefte aan de juiste balans van eiwitten, gezonde vetten en essentiële koolhydraten, moet je misschien een beetje experimenteren om te zien van welk type voedselingrediënten jouw chihuahua het meest geniet. En die het best worden verdragen door hun spijsverteringssysteem. In dit artikel meer informatie over de beste brokken voor de chihuahua.

Chihuahua brokken veranderen

Er kunnen momenten zijn waarop je de brokken van jouw Chihuahua wilt veranderen, bijvoorbeeld wanneer je voor het eerst een nieuwe puppy mee naar huis neemt, als jouw chihuahua kieskeurig is of niet lijkt te gedijen op zijn huidige dieet. Of bij een intolerantie of allergie. Hoewel het overstappen op een nieuw voedingsmiddel zeker gerechtvaardigd kan zijn, is het het beste om dit geleidelijk te doen, tenzij het een dringende situatie is. Dit wordt meestal op deze manier gedaan:

  • Week 1: 3/4 oud voer, 1/4 nieuw voer – goed door elkaar gemengd
  • Week twee: 1/2 oud voer, 1/2 nieuw voer – goed door elkaar gemengd
  • Week drie: 1/4 oud voer, 3/4 nieuw voer – goed door elkaar gemengd

Houd hier rekening mee bij het overstappen naar nieuwe brokken voor jouw chihuahua.

Hoe vaak een chihuahua voeren – Maaltijdschema

Kleine rassen zoals de Chihuahua doen het het beste met kleine, frequente maaltijden met brokken. De exacte timing en frequentie zijn afhankelijk van de leeftijd. Pups tot 3 maanden oud of minder dan 2 pond. Vrije voeding wordt aanbevolen, dit is de methode om voedsel te allen tijde toegankelijk te maken, 24 uur per dag. Zorg ervoor dat voedsel meerdere keren per dag wordt ververst, zodat het niet uitdroogt of muf wordt. Alle Chihuahua-puppy’s en volwassenen, vanaf 3 maanden (met een gewicht van ten minste 2 pond. De meeste Chihuahua’s doen het het beste met 3 maaltijden per dag, plus verschillende tussendoortjes. Brokken zijn de meest populaire keuze voor de chihuahua.

Tips voor het maaltijd en brokkenschema

Als je 3 maaltijden brokken aan jouw chihuahua per dag geeft, is de kans groot dat je tussen de middag niet thuis bent. Je kunt eten in een schaal laten liggen voor je Chihuahua, maar houd er wel rekening mee dat hiermee kan worden gespeeld in plaats van opgegeten, of dat het kan worden omgestoten en verspreid. Dus een andere geweldige alternatieve optie is om de waarde van een maaltijd aan voedsel in een speeltje voor het uitdelen van lekkernijen te laten. Dit dient twee doelen, het zorgt ervoor dat je chihuahua inderdaad toegang heeft tot zijn eten, maar het werkt ook om een hond bezig te houden. En als een chihuahua alleen thuis is, zijn brokken en geweldig doel om je hond bezig te houden. Bekijk hier de bestverkochte Chihuahua brokken op Bol.com.