Blafband Chihuahua

Als huisdierouder van een onstuimig klein huisdier zoals de chihuahua, ben je zeker op zoek naar een oplossing om hun geblaf onder controle te houden door bijvoorbeeld een blafband. De kans is groot dat je de voorkeur geeft aan een humane en veilige manier om overmatig geblaf te elimineren en al alle andere mogelijke trainingstechnieken hebt geprobeerd. Sommige speelgoed-, theekop- of minihonden blaffen graag om uw aandacht te trekken. Andere honden hebben het syndroom van kleine honden, zijn territoriaal of krijgen verlatingsangst waardoor ze constant blaffen. Als jouw kleine chihuahua spraakzaam is en moet worden getraind om beter gedrag te vertonen, is een blafhalsband een van oplossingen.

Je houdt van je hond

Je moet wel rekening houden met het goed gebruiken van de chihuahua blafhalsband. De band tussen jou en je hond is kostbaar. Het gebruik van aversieve trainingsmethoden op basis van angst en pijn kan ertoe leiden dat jouw hond je gaat mijden of zelfs agressief tegen je wordt. Door humane training te gebruiken op basis van beloningen in plaats van straf, wordt ongewenst gedrag aangepakt zonder de speciale relatie die je met jouw huisdier deelt in gevaar te brengen. Blafhalsbanden zijn niet effectiever dan humane training bij een chihuahua. Terwijl op straffen gebaseerde hulpmiddelen zoals halsbanden kunnen leiden tot veranderingen in het gedrag van jouw chihuahua, hebben onderzoeken aangetoond dat positieve, op beloning gebaseerde training net zo effectief is.

blafband chihuahua

Schokhalsbanden kunnen jouw hond schade toebrengen.

De elektrostatische schok van de antiblafband kan psychisch leed veroorzaken bij jouw kleine chihuahua, waaronder fobieën en hoge niveaus van stress. Dit kan resulteren in een ongezonde toename van de hartslag en pijnlijke brandwonden op de huid van uw hond. Het gebruik van schokhalsbanden kan uw huisdier ook laten wennen aan pijn en een toename van agressie en op angst gebaseerd gedrag veroorzaken. De experts raden het gebruik van schokhalsbanden af. Dierenartsenverenigingen en humane organisaties erkennen al lang dat op straffen gebaseerde training schadelijk kan zijn voor chihuahua’s. We begrijpen dat je als huisdierverzorger ongewenst gedrag, zoals blaffen en een gebrek aan herinnering, moet aanpakken. Er zijn veel oplossingen en middelen beschikbaar om gedragsproblemen aan te pakken zonder het welzijn van jouw chihuahua in gevaar te brengen. 

Bekijk hier de opties blafbanden voor Chihuahua’s op Bol.com