Choco tan chihuahua

Je bent waarschijnlijk geïnteresseerd in het hebben van een chihuahua en hebt onlangs gehoord over de Choco tan chihuahua. Als het om de Choco tan Chihuahua gaat, zijn er veel kleurvarianten. Net als andere rassen kunnen chihuahua’s in verschillende vachtkleuren voorkomen, waaronder de kleur wit. Vandaag bespreken we specifiek de Choco tan Chihuahua en wat je kunt verwachten als je erover nadenkt om er een aan te schaffen. Hoewel de naam misschien klinkt als een snoepje of een toetje, zijn Choco tan chihuahua’s echte honden. Chocoladehonden komen niet zo vaak voor, maar de Chihuahua heeft chocolade als een van zijn standaard vachtkleuren. Chocoladekleur is eigenlijk een verdunde versie van zwart. Het Choco tan komt van een recessief gen dat relatief vaak voorkomt bij chihuahua’s.

Chocolade Chihuahua fysieke verschijning

Choco tan chihuahua’s zijn net als elke andere chihuahua, met een bruine neus, voetzolen, oogranden en lippen. Er zijn bepaalde varianten van Chihuahua’s op basis van maat, vachtpatroon en vachtlengte. Chocolade langharige chihuahua-puppy’s verschillen niet veel van de kortharige chihuahua’s, noch zijn chocoladetheekopje chihuahua-puppy’s te verschillend van puppy’s van normale grootte. Deze verschillen worden meer merkbaar naarmate ze ouder worden. Sommige Choco tan Long Coat Chihuahua-puppy’s zijn zeldzamer dan andere – zoals de Long Hair Chocolate Merle Chihuahua. Deze Choco tan chihuahua’s hebben meerdere kleuren op hun lichaam en dragen het merle-gen. Helaas lijdt de Choco tan Langharige Chihuahua aan tal van aangeboren afwijkingen. Dit is niet het geval met de meeste andere vachtkleuren.

choco tan chihuahua

Zwart masker en merle

Een zwart masker choco tan Chihuahua is meestal van een lichte kleur zoals wit, reebruin of bruin. Sommige chocolade chihuahua’s kunnen echter ook een zwarte snuit hebben. Je zult het geluk hebben de ongrijpbare chocoladeblauwe chihuahua met merle-markeringen te vinden. Wees echter bereid om een fortuin uit te geven, want deze honden kunnen tot 10.000 euro kosten. Helaas is de C choco tan Merle Chihuahua vatbaar voor aangeboren blindheid en doofheid.

Witte markering, sable en tan

Witte aftekening heeft geen invloed op de gezondheid van een choco tan chihuahua, maar extreem gevlekt kan doofheid en blindheid veroorzaken. Sabling is wanneer de hond een lichtgekleurde vacht heeft met donkergekleurde punten. Sabling valt meer op bij langharige chihuahua’s. Chocolate & tan Chihuahua heeft een overwegend chocoladekleurige vacht met tan aftekeningen. De kennel club somt tan-markering op onder gewone Chihuahua-vachtkleuren, maar beschouwt ze niet als een rasstandaard.

Beïnvloeden de vachtkleuren van Chihuahua hun gezondheid?

De genen die verantwoordelijk zijn voor het geven van specifieke vachtkleuren aan Chihuahua’s, zijn ook degenen die hen gezondheidsproblemen bezorgen. Chihuahua’s met bonte en merle-genen lijden vaak aan doofheid en blindheid. Chihuahua’s met verdunde kleuren zoals blauw en chocolade zijn ook vatbaarder voor Color Dilution Alopecia. Soms reproduceren fokkers zeldzame vachtkleuren door onverantwoordelijke fokpraktijken, waardoor verschillende genetische ziekten worden doorgegeven aan de volgende generatie.

Chocolade Chihuahua oogkleuren

Aanvaardbare oogkleuren voor choco tan Chihuahua’s zijn donker en robijn. De donkere kleur lijkt zwart maar is eigenlijk donkerbruin. Ruby is wanneer het oog van de Chihuahua onder bepaalde lichtomstandigheden een roodachtige tint vertoont. Sommige chihuahua’s hebben ook blauwe, lichte en heterochromatische ogen. Heterochromie is wanneer de hond twee verschillend gekleurde ogen heeft. Helaas herkent de kennel club deze choco tan chihuahua tinten niet.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de chihuahua en alles wat je moet weten om goed voor een chihuahua te kunnen zorgen? Bekijk dan hier het handboek over de chihuahua.

Chihuahua handboek downloaden