Chihuahua fokker

Uitstapjes maken naar lokale fokkers op zoek naar een nieuwe Chihuahua-puppy is een spannende tijd voor alle betrokkenen. Alleen al het zien van deze speelse bolletjes bont die over elkaar heen rollen, is genoeg om een glimlach op ieders gezicht te toveren. Je wilt echter lang nadenken over welke puppy het beste bij jouw gezin en leefomgeving past. Sommige mensen kiezen gewoon de kleinste of schattigste, maar dit is niet de beste aanpak. Baseer jouw beslissing in plaats daarvan op de onderstaande criteria. Lees in dit blog alles over waar je rekening mee moet houden bij het vinden van een geschikte Chihuahua fokker.

Chihuahua puppy kiezen bij fokker

Voordat we beginnen, is het belangrijk dat u voldoende tijd besteedt aan het bezoeken van het nest voordat u een beslissing neemt. De meeste chihuahua fokkers zullen je hoogstwaarschijnlijk proberen aan te moedigen om tijdens jouw eerste reis een puppy te kopen, zodat ze nieuwe klanten kunnen binnenhalen, maar je moet dit niet doen. Spontaan een puppy kiezen op basis van je emoties en instinct kan resulteren in de verkeerde match voor je gezin. Het komt erop neer dat u verschillende bezoeken aan het huis of de locatie van de fokker moet brengen om tijd met de chihuahua puppy’s door te brengen; anders is het een gokspel dat je waarschijnlijk niet zult winnen.

chihuahua fokker

Mannelijk of vrouwelijk – welke moet ik kiezen?

Ongetwijfeld is een van de grootste beslissingen die je moet nemen bij een fokker het selecteren van een Chihuahua-puppy, of u een reu of een teef wilt. Als puppy’s zullen er niet veel (of geen) opmerkelijke verschillen zijn tussen mannelijke en vrouwelijke puppy’s. Als ze echter ouder worden, zie je bepaalde kenmerken die bij elk geslacht horen. Mannelijke Chihuahua-puppy’s zijn doorgaans loyaler en aanhankelijker dan hun vrouwelijke tegenhanger. Ik weet dat sommige mensen zouden aannemen dat het tegenovergestelde waar is, maar het zijn eigenlijk mannen die liefdevoller zijn. Als je op zoek bent naar een loyale, liefhebbende gezinshond, is er geen betere keuze dan een reu. Vraag jouw chihuahua fokker ook naar de opties op dit gebied.

Mannelijk of vrouwelijk

Maar wees gewaarschuwd, niet-gecastreerde reuen staan erom bekend dat ze hun territorium binnenshuis afbakenen door met een achterpoot te lopen en op meubels en meubels te plassen. Het is geen prettig gezicht om thuis te komen en je woonkamermeubels getekend te zien door je chihuahua. Het goede nieuws is dat je ze zindelijk kunt maken door middel van positieve bekrachtiging en gehoorzaamheid, dus houd hier ook rekening mee. Natuurlijk kunnen vrouwelijke chihuahua’s ook loyale, liefhebbende gezinsgenoten zijn. De meeste Chihuahua fokkers en -experts zullen het erover eens zijn dat vrouwtjes over het algemeen rustiger en minder onstuimig zijn, waardoor ze een goede keuze zijn voor appartementencomplexen of kleine huizen. Terwijl ze nog steeds genieten van af en toe speeltijd gedurende de dag, geven vrouwelijke chihuahua-puppy’s er de voorkeur aan om achterover te leunen en te ontspannen in de schoot van hun baasje. Vrouwelijke chihuahua’s worden krols rond de leeftijd van 6-9 maanden. Omdat ze op deze leeftijd nog zo jong en kwetsbaar zijn, raden de meeste dierenartsen niet aan om te steriliseren vóór de eerste loopsheid van uw puppy. Praat met jouw dierenarts om te bepalen wanneer de juiste tijd voor sterilisatie is.

Inspectie van de gezondheid van puppy’s

Helaas worden niet alle Chihuahua-puppy’s gezond geboren bij een fokker. Sommigen van hen hebben wormen, botaandoeningen of lijden aan een bepaalde ziekte of aandoening. Tenzij je duizenden euro’s aan dierenartsrekeningen en vele slapeloze nachten wilt uitgeven aan zorgen, moet je een Chihuahua-puppy kiezen die in goede gezondheid lijkt te verkeren. Er is niets mis met het kopen of adopteren van een zieke Chihuahua-puppy bij een fokker, maar je moet weten waar je aan begint.

fokker chihuahua

Gedrag en temperament

Chihuahua-puppy’s variëren enorm in hun gedrag en algehele temperament. Dit zou duidelijk moeten zijn vanaf het moment dat je het huis van een fokker binnenloopt met een nest chihuahua puppy’s die over de vloer rondrennen. Sommigen van hen zullen rondrennen terwijl ze op het meubilair of hun speelgoed bijten, en anderen zullen samen een dutje doen in een grote bol bont. Hoe ze zich als puppy’s gedragen, legt in wezen de basis voor hun gedrag en temperament als volwassenen, en daarom moet u hiermee rekening houden bij het kiezen van een puppy. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een puppy. Ik raad aan om op de grond te gaan liggen en de puppy te roepen om te zien hoe hij reageert. Zelfs als ze het commando “kom hier” nog niet herkennen, zouden ze toch moeten merken dat je hun aandacht probeert te trekken. Maak oogcontact met de puppy en klop op de grond zeggend. Als de puppy gretig naar je toe springt, kun je er zeker van zijn dat hij gemakkelijk te trainen is. Aan de andere kant zullen Chihuahua-puppy’s die jouw bewegingen en gebaren helemaal negeren, moeite hebben met trainen. Allemaal zaken om rekening mee te houden als je bij een chihuahua fokker bent.

Meer informatie over fokkers?

Wil je meer informatie over de chihuahua, een fokker en alles wat je moet weten om goed voor een chihuahua te kunnen zorgen? Bekijk dan hier voor het handboek over de chihuahua.

Chihuahua handboek downloaden