Chihuahua deken

In dit artikel alles over het vinden van een geschikte chihuahua deken. Honden doen zoveel voor ons. Ze beschermen ons tegen gevaar, geven ons eindeloze knuffels als we die nodig hebben, vechten voor ons in het strijdgebied, houden zielsveel van ons en toveren een permanente glimlach op ons gezicht. Het is niet meer dan billijk dat wij hen belonen voor dat alles en nog veel meer. Zo vinden ze het bijvoorbeeld niet erg om na een lange dag een paradijs te hebben om zich in terug te trekken. Een warm comfortabel bed met een even zacht en warm deken is de minimale verwachting van een chihuahua. Het internet staat vol met dekens in alle soorten en maten. De juiste kiezen kan intimiderend zijn. In deze gids onthullen we het beste materiaal voor dekens. Van koraalfluweel tot Berberfleece en microvezel, hier volgt een overzicht van alle materialen waarin je een chihuahua deken kunt kopen.

Waarom het materiaal chihuahua deken belangrijk is

Het materiaal dat je kiest voor jouw chihuahua deken kan alles maken of breken wat betreft het eigen maken van jouw huisdier. Ten eerste moet het voldoende comfortabel zijn. Naast comfort moet de deken ook veilig zijn voor jouw pup. Helaas zijn sommige dekens pluche en warm, maar kunnen ze een gevaar vormen voor een kauwer. Als de chihuahua de deken in kleine kauwbare stukjes kan scheuren, is het zeker een gevaar. Andere dingen om te overwegen zijn duurzaamheid, geur- en vochtbestendigheid, en gemak van schoonmaken.

chihuahua deken

Fleece deken chihuahua

Fleece is ongetwijfeld het meest gebruikte materiaal voor chihuahua dekens. Het voldoet aan alle eisen, zoals veiligheid, comfort en gemak. Het is zo gemaakt dat het niet rafelt of rafelt zoals andere stoffen op de markt. In wezen wordt fleece gemaakt door polyestertereftalaat (PET) en andere synthetische vezels te combineren. De ingrediënten reageren bij extreem hoge temperaturen om een polymeer te vormen. Het polymeer stolt vervolgens en vormt een dikke stroop die door een metalen schijf met kleine gaatjes, een zogenaamde spindop, wordt geleid. Als het polymeer in contact komt met de lucht, vormt het lange stroken die vervolgens tot garens worden geweven en tot een weefsel worden verwerkt. Een scheerapparaat snijdt de vezels en maakt ze zacht zoals wij ze kennen. Soms wordt teflon toegevoegd om het fleece waterafstotend te maken. Fleece is populair omdat het licht is en geweldige transpiratiewerende eigenschappen heeft. Het houdt vocht tegen en laat toch vocht door. Dat is niet alles; fleece is ook indrukwekkend ademend en droogt zeer snel. Omdat het geen dierlijke vezels gebruikt, is het ook een goede veganistische optie. Kortom, genoeg voordelen om een fleece deken voor jouw chihuahua aan te schaffen.

Badstof deken chihuahua

Het tweede materiaal voor de vervaardiging van chihuahua dekens is de veelgebruikte badstof. Typisch is dit een gebreide stof met aan één kant lussen en garenstapels en aan de andere kant een zacht, gelijkmatig oppervlak. Het is dikker en zwaarder dan het gemiddelde T-shirtmateriaal, maar lichter dan de meeste sweatshirts. Dit materiaal wordt gemaakt van een speciaal soort katoenmengsel en kleine hoeveelheden spandex en polyester. De beste manier om de badstof te herkennen is door te kijken naar een jersey shirt. Vooral het soort dat zacht en warm is aan de binnenkant en dan egaler aan de buitenkant. Badstof chihuahua dekens zijn niet alleen zacht maar ook warm veelzijdig. Het enige nadeel is dat deze stof geen vocht afvoert zoals andere op de markt.

deken chihuahua

Koraal fluweel deken chihuahua

Koraal fluweel is gemaakt van DTY-microfiber. Zoals de meeste materialen hier, voelt het zacht aan en is het geweldig voor de deken van jouw chihuahua pup. Het gebruikt een enkel garen en een kleine buigmodulus om het opmerkelijk zacht te maken. De vezels hebben een hoge onderlinge dichtheid en een groot oppervlak, waardoor de dekking van de stof indrukwekkend is. Dankzij het grote oppervlak is de stof zeer luchtdoorlatend en heeft hij een groot vochtafvoerend vermogen. Koraalfluweel is ook comfortabel en zorgt voor gezellige nachten voor jouw chihuahua. Het grootste nadeel is echter dat het allergieën kan veroorzaken, omdat het statische elektriciteit opwekt en daardoor zwevende lucht verliest. Als jouw chihuahua last heeft van ademhalingsproblemen, kan je misschien beter andere alternatieven dekens proberen.

Bekijk hier de bestverkochte chihuahua dekens op Bol.com.