Chihuahua accessoires

Veel Chihuahua’s genieten van verwennerij, voor een gelukkig leven hebben ze meer accessoires nodig dan een lekkere warme trui. De Chihuahua is een van de kleinste hondenrassen, gemiddeld 5 tot 8 centimeter hoog en slechts 4 tot 6 pond zwaar. Hoewel veel Chihuahua dierenbenodigdheden hetzelfde zijn als voor andere rassen, hebben ze speciale behoeften vanwege hun kleine formaat. Chihuahua’s zijn ook brachycephalic, wat betekent dat ze een verkorte neus hebben die het moeilijk kan maken om te ademen en hun temperatuur te regelen. Chihuahua’s mogen dan klein zijn, ze hebben vaak een grote persoonlijkheid. Ze hebben relatief veel energie voor een klein ras, waardoor hondentraining en geschikt speelgoed een must zijn voor ouders om hun hond gezond en gemanierd te houden. Andere Chihuahua benodigdheden en accessoires die je nodig hebt zijn een comfortabel bed, verzorgingsproducten, supplementen, afvalverwerking en meer. Laten we enkele van de beste accessoires voor een Chihuahua bekijken en waar je deze kunt kopen.

Chihuahua accessoire – mand

Chihuahua’s hebben om te beginnen mand accessoires nodig. Chihuahua’s staan bekend om hun verwennerij, en dat is niet voor niets. Velen waarderen een leven van luxe, en hun ouders geven ze dat graag. Jouw Chihuahua houdt van knuffelen, volgt je van kamer naar kamer en wil altijd bij je in de buurt zijn. Wat betekent dit allemaal? Meerdere bedden behoren tot de meest populaire Chihuahua benodigdheden. Houd een bed waar je het meest rondhangt – de woonkamer, je kantoor en de slaapkamer natuurlijk. En maak het gezellig. Jouw chihuahua zal een goed bed met kussen zeker waarderen en zal waarschijnlijk ook zijn neus ophalen voor orthopedisch schuim. Let hierop bij het kopen van chihuahua accessoires voor de mand.

chihuahua accessoires

Chihuahua accessoires – Vitamines en supplementen

Chihuahua’s worden al duizenden jaren gefokt als geliefde metgezellen. Ze zijn een van de oudste rassen in Amerika, met hun oorsprong in de oude inheemse stammen van Mexico. Ze werden gefokt als trouwe schoothondjes, en ze hunkeren meestal naar menselijke aandacht. Deze eigenschap maakt ze tot geweldige metgezellen voor senioren en attente gezinnen, maar het kan ook leiden tot een veel voorkomend gedragsprobleem bij Chihuahua’s: verlatingsangst. Daarom zijn vitaminen en supplementen en kalmerende kluiven populaire Chihuahua accessoires. Chihuahua’s zijn ook gevoelig voor voedselovergevoeligheden en een gewrichtsprobleem dat bekend staat als een luxerende patella. Voedselovergevoeligheid leidt vaak tot huid- en spijsverteringsproblemen, dus u kunt een probioticasupplement overwegen. Luxerende patella is de ontwrichting van de knieschijf – een erfelijke aandoening die soms vanzelf oplost of een operatie vereist. Gewrichtssupplementen accessoires kunnen de botten en gewrichten van jouw chihuahua helpen onderhouden.

Lees ook eens de blogs over deze leuke chihuahua accessoires:
Beeldje
Tas
Knuffel
Jas
Kleding
T-Shirt

Oplossingen tegen vlooien en teken

Met hun compacte formaat zijn veel Chihuahua’s appartement honden en/of stadsbewoners en gaan ze minder snel op avontuur zoals wandelingen of kampeertochten en hier zijn accessoires voor nodig. Toch zijn vlooien- en tekenoplossingen nog steeds noodzakelijke Chihuahua benodigdheden. Zelfs als jouw Chihuahua geen avonturier is, kan hij nog steeds vlooien en teken oppikken van andere dieren in huis, op zijn buitenpotje, in het hondenpark, in een pensionomgeving en zelfs tijdens het begroeten van andere honden op de trottoirs van de stad. Een andere belangrijke overweging is de grootte van de Chihuahua. Je moet er zeker van zijn dat de vlooien- en tekenbehandelingen die je kiest speciaal zijn samengesteld voor kleine honden, want als je jouw pup te veel van dit soort medicijnen geeft, kan hij ziek worden. Controleer de minimumgewichten op jouw vlooien- en tekenmiddelen of raadpleeg jouw dierenarts voor een advies. Kortom, verdiep je vooraf goed in de must have accessoires voor chihuahua’s.

accessoires chihuahua

Chihuahua verzorgingsaccessoires

Chihuahua’s zijn over het algemeen onderhoudsarm als het gaat om verzorging en je hoeft dus ook niet veel verzorgings accessoires te kopen. Velen hebben een korte, dichte vacht, die – hoewel ze één keer per week geborsteld moeten worden – over het algemeen geen clips of uitstapjes naar de kapper nodig heeft, behalve voor een trimbeurt rond de mond, poten, geslachtsdelen en de achterkant. De verzorging van de vacht van een langharige chihuahua is iets ingewikkelder. Naast vaker borstelen – ongeveer drie keer per week – hebben ze baat bij een scheerapparaat om de dode vacht te verwijderen en een borstel en metalen kam om hun manen te temmen en vervilting tegen te gaan. Kortharige Chihuahua’s moeten ongeveer eenmaal per maand in bad, terwijl hun langharige tegenhangers en degenen die graag vies worden in de natuur baat hebben bij tweemaal per maand een bad. Net als bij andere rassen moeten bij alle Chihuahua’s de nagels worden geknipt en de oren worden schoongemaakt. Ook hiervoor zijn verschillende chihuahua accessoires verkrijgbaar.

Chihuahua accessoires online

Bekijk hier het overzicht online chihuahua accessoires op Bol.com.