Chihuahua tas

In dit artikel alles over het handige chihuahua item de tas. Met betrekking tot het meenemen van je chihuahua als je veel moet wandelen, is het onrealistisch om van een chihuahua te verwachten dat hij zijn mens bijhoudt. Hoewel deze actieve, energieke hond het heel goed kan proberen, is overmatige inspanning en overmatige belasting van het lichaam schadelijk voor zijn fysieke welzijn. Door je chihuahua in een draag tas te plaatsen of op een andere manier vast te houden, kun je in je eigen tempo gaan terwijl hij kan genieten van rondkijken of knuffelen om een dutje te doen. Er zijn verschillende redenen waarom het hebben van een tas voor je chihuahua enorm kan helpen.

Chihuahua tas nodig ivm loopvermogen

Omdat het het kleinste speelgoedras ter wereld is, kan de kleine chihuahua zijn mensen gewoon niet bijhouden, zowel qua tempo als qua duur. Daarom is een tas een must have item voor de Chihuahua. Hoewel dagelijkse lichaamsbeweging belangrijk is en twee keer per dag wandelen wordt aanbevolen, worden die specifieke tijden gedaan in een tempo dat goed is voor de chihuahua. Wat heel anders is dan wanneer je onderweg bent en uw hond bij je hebt. Als je het druk hebt en je wilt dat je chihuahua bij je in de buurt is, is het niet altijd praktisch om hem vast te houden terwijl je met andere dingen bezig bent. Dit kan leiden tot letsel doordat de hond uit je armen valt of wiebelt. Met veel van deze draagmogelijkheden, zoals een tas blijft jouw puppy of chihuahua hond bij jou in de buurt, maar kan je beide handen gebruiken voor andere taken.

chihuahua tas

Risico’s en gevaren op vloerniveau

In sommige situaties, zoals wanneer je met jouw chihuahua op pad bent in een gebied met veel snel bewegend voetverkeer, is de grond niet de veiligste plek voor dit ras om te zijn maar is een tas aan te raden. Voor concerten, zeer drukke straten in de stad, drukke buitenbeurzen en dergelijke, is het ongelooflijk gemakkelijk voor een kleine hond om vertrapt te worden. Bovendien kan het hebben van een slechte ervaring in een overbevolkt gebied ervoor zorgen dat een hond op andere momenten veel minder ontvankelijk is voor sociaal zijn. Hiervoor kan een chihuahua tas beter zijn.

Wanneer een drager of ,chihuaua tas een must is

Afgezien van het gemak om je chihuahua met je mee te sjouwen om het leven gemakkelijker te maken, zullen er andere momenten zijn waarop je een draagzak of tas nodig hebt, waaronder:

Bepaalde gevallen bij de dierenarts. Veel dierenartsen hebben regels over het binnenbrengen van zieke honden die mogelijk een besmettelijke ziekte of aandoening hebben. Om eerlijk te zijn tegenover de andere honden in de wachtruimte, kan het kantoor van een dierenarts vragen dat een chihuahua met een mogelijk overdraagbaar gezondheidsprobleem via een alternatieve ingang wordt binnengebracht en/of in een tas of reismand wordt geplaatst.

tas chihuahua

Reizen met een tas

Het is belangrijk op te merken dat chihuaua tassen, draagriemen en dragers niet bedoeld zijn als voertuigstoelen; om in de auto te rijden, wil je dat je chihuahua in een gecertificeerd autostoeltje voor honden zit. Als je echter met je chihuahua in een vliegtuig vliegt, is een koerier nodig en voor sommige treinen ook. Elke luchtvaartmaatschappij heeft een zeer strikt beleid met betrekking tot de afmetingen van het vervoer. Dus eerst op hun website kijken voor de afmetingen om er zeker van te zijn dat die voor jouw Chihuahua aan de voorschriften voldoet.

Bekijk hier de bestverkochte tassen voor chihuahua’s op Bol.