Chihuahua mand

Vanwege hun kleine formaat kunnen veel chihuahua’s katten manden gebruiken. Kattenbedden zijn vaak iets goedkoper dan hondenbedden. Als je met een beperkt budget een chihuahua mand moet kopen, overweeg dan om voor jouw Chihuahua een kattenmand te kopen. Sommige hondenbedden zijn prijzig, en hoewel je misschien niet al te veel aan een hondenmand wilt uitgeven, moet je rekening houden met de gewoonten en persoonlijkheid van je chihuahua. Als jouw Chihuahua niet destructief is, is de aanschaf van een mand van hoge kwaliteit een goede investering gezien de potentiële levensduur van het ras. Een chihuahua mand van hoge kwaliteit kan jaren meegaan als ze geen bedden opeten en het goed door jou wordt verzorgd. 

Soorten chihuahua manden

Zoek naar chihuahua manden die machinewasbaar zijn of een hoes hebben die kan worden verwijderd om te worden gewassen. Hondenbedden moeten gewassen worden; een stinkend bed betekent een stinkende hond. Elke keer dat je je chihuahua wast, moet je zijn of haar beddengoed wassen. Als jouw chihuahua niet vaak wordt gewassen, wordt aanbevolen om zijn of haar mand minstens één keer per maand te wassen. Sommige hondenbedden hebben een waterdichte voering in het bed om de voering te beschermen tegen het absorberen van ongelukken. Als je een mand koopt met een afneembare hoes zonder waterdichte voering, kan je een waterdichte voering apart aanschaffen. Dit zal de bruikbare levensduur van de mand van jouw Chihuahua verlengen.

Bekijk hier de populairste manden voor Chihuahua’s op Bol.com.

chihuahua mand

Donut chihuahua mand

Donut chihuahua manden zijn precies zoals de titel al aangeeft, donutvormig. Dit bed is populair onder chihuahua’s omdat het ze erg knus en warm houdt in het midden van de donut. De donutstijl is vooral ideaal voor chihuahua’s die slechthorend zijn of last hebben van angstgevoelens, omdat het hen kan helpen zich veiliger te voelen. Mijn chihuahua’s zijn nog relatief jong, maar ze houden zo veel van deze donut manden dat ik er meerdere in mijn huis heb. Dit is hun favoriete bedtype.

Orthopedische chihuahua mand

Orthopedische chihuahua manden zijn misschien iets duurder dan niet-orthopedische bedden omdat ze zijn bekleed met materialen van hogere kwaliteit, zoals traagschuim, en ze gebruiken vaak extra van deze hoogwaardige materialen om honden maximaal comfort en gewrichtsondersteuning te bieden. De belangrijkste klantenkring van orthopedische hondenbedden zijn oudere honden met artritis. ze zijn ideaal voor honden van elke leeftijd die gewrichtsproblemen hebben of die van extra comfort houden. Verder, als jouw huis harde vloeren heeft, is een dik orthopedische mand een goede keuze om jouw chihuahua te helpen comfortabel te zijn. Ook voorkomt het dat zijn gewrichten stijf worden door op een harde vloer te liggen.

mand chihuahua

Buiten bedden

Voor chihuahua’s die graag tijd buiten doorbrengen op een terras, op een terras of in de tuin met hun baasjes, is een honden manden voor buiten een goede keuze om ze een comfortabele plek te bieden om buiten te ontspannen. Honden manden voor buiten verschillen van hondenbedden voor binnen omdat ze verwarmende of verkoelende eigenschappen hebben. Daarnaast zijn ze gemaakt van duurzamere stof. Om de levensduur van de mand van jouw chihuahua te maximaliseren en om te voorkomen dat dieren in het wild of insecten ze gebruiken, wordt aanbevolen om de mand binnen op te slaan en naar buiten te brengen zodat jouw chihuahua deze kan gebruiken. Vanwege de kleine omvang van de Chihuahua, worden ze beschouwd als prooi door dieren in het wild die veel voorkomen in woonwijken. Laat jouw chihuahua daarom nooit onbeheerd buiten staan; hij of zij zou het alleen leuk moeten vinden om een van deze manden buiten te gebruiken als je buiten bent.

Bekijk hier de populairste manden voor Chihuahua’s op Bol.com.