Chihuahua drinkbak

In dit artikel alle must have info over het uitzoeken van een geschikte drinkbak voor jouw Chihuahua. Als jouw hond periodieke of aanhoudende spijsverteringsproblemen heeft zoals diarree of braken, probeer dan dagelijks zijn vaat te wassen met heet water en zeep, laat ze aan de lucht drogen en kijk of dat helpt. De drinkbak heeft veel invloed op het drinken van de Chihuahua (kwaliteit en kwantiteit). Zoals bijvoorbeeld de hoeveelheid ingenomen water. Er zijn veel Chihuahua’s die moeite hebben om voldoende water binnen te krijgen en het is belangrijk dat aan de eisen wordt voldaan om een hond gehydrateerd te houden. Dit geldt niet alleen tijdens de hete zomermaanden, maar het hele jaar door, omdat slechts een daling van 3% van het watergehalte in het lichaam zich kan uiten in droge huidproblemen en andere problemen. De juiste waterbak, drinkbak (of waterdispenser) kopen trekt een chihuahua aan en helpt het water koel te houden. Dit is een belangrijk aantrekkingspunt.

Het materiaal van de chihuahua drinkbak is belangrijk

Het gemakkelijkste type drinkbak om schoon te houden – en, niet toevallig, ook de veiligste voor jouw chihuahua om uit te eten en te drinken – is de drinkbak van roestvrij staal. Dit materiaal loogt geen potentieel gevaarlijke chemicaliën uit in het voedsel en water van jouw hond, zoals sommige kunststoffen, aluminium, slecht geglazuurd aardewerk of oude keramische schalen. Roestvrij stalen en glazen schalen zijn vergelijkbaar inert. Roestvrij staal wint het om te kopen, vanwege de duurzaamheid op de vloer en in de gootsteen. Voor de waterbak van de hond zie ik graag een blinkend schone roestvrij stalen bak die minstens een paar keer per week wordt geschrobd en aan de lucht wordt gedroogd – wat betekent dat je meer dan één drinkbak voor jouw chihuahua moet hebben, om in en uit te rouleren. 

chihuahua drinkbak

Zijn gemeenschappelijke waterbakken veilig?

Wanneer je op stap bent in een hondenpark of op een buitenavontuur, is het handig om een gemeenschappelijke waterbak of drinkbak te vinden om jouw dierbare chihuahua pup te drinken te geven. Gemeenschappelijke waterbakken brengen echter een aantal verborgen risico’s met zich mee. Jouw hond kan bacteriën, virussen of parasieten oplopen wanneer hij zijn dorst lest na een buitenavontuur. Uiteraard is het heel belangrijk dat uw hond goed gehydrateerd blijft – uitdroging kan leiden tot een zonnesteek, een droge neus, braken, gebrek aan eetlust en nog veel meer. Maar zijn gemeenschappelijke waterbakken de beste optie voor jouw chihuahua? Alle gemeenschappelijke of openbare waterbakken vormen een potentieel gezondheidsrisico voor jouw chi. Honden die uit gemeenschappelijke waterbakken of fonteinen drinken, kunnen besmet worden met ziekten of parasieten. Hoewel besmettelijke ziekten bij chihuahua’s meestal worden verspreid door hoesten of niezen, is het mogelijk dat ze worden blootgesteld aan ziekteverwekkers wanneer gemeenschappelijke waterbakken besmet zijn. In het algemeen is het veiliger om een aparte waterbron zoals een drinkbak voor je chihuahua te hebben.

Bekijk hier de best beoordeelde drinkbakken voor Chihuahua’s op Bol.com.